De uitdaging: Grip houden op snelgroeiende IT-kosten

Vandaag de dag is IT de ruggengraat van vrijwel elk bedrijf. Terwijl bedrijven steeds meer leunen op technologie, stijgen de IT-kosten soms tot flinke hoogten. Interessant genoeg blijkt uit recent onderzoek dat Mkb-bedrijven maar liefst 6,9% van hun omzet uitgeven aan IT. Bij grotere bedrijven is dit 4,1%. Hoe houden we controle over deze stijgende kosten?

Beveiligingsrisico’s en IT-uitdagingen

Naast de stijgende kosten worstelen bedrijven met beveiligingsincidenten. Meer dan twee derde van de mkb-bedrijven had in 2022 een gegevensbeveiligingsincident. Deze gegevensincidenten komen tegen een prijs; volgens het SMB Digital Security Sentiment Report (2022) van ESET worden de gemiddelde kosten per incident geschat op 220.000 euro. Dave Maasland, CEO van ESET Nederland zegt hier het volgende over: 

Het MKB in Nederland staat voor een grote uitdaging. De kosten van een beveiligingsincident zijn significant en de dreigingen nemen alleen maar toe. Terwijl er verwacht wordt dat ze blijven innoveren, moeten ze ook inspelen op de hedendaagse uitdagingen. Security voor deze groep moet zowel schaalbaar als simpel zijn.

De Moderne werkplek helpt met beveiliging en het terugdringen van kosten

De Moderne werkplek kan een goede basis zijn om IT-kosten te verlagen en juist de beveiliging van bestanden sterker te maken. Hoe dan? Denk je wellicht. Een goede inrichting van de Moderne werkplek zorgt dat je de basis in orde hebt, zonder grote investeringen te hoeven doen voor dure hardware en geavanceerde oplossingen. Het versterkt tegelijkertijd de bestandsbeveiliging met cloud beveiligingsfuncties, centraal beheer, automatische updates, toegangscontrole, data-encryptie, enzovoort. Hierdoor worden gegevens beter beschermd.

De Moderne werkplek: Slechts een deel van de oplossing

Het concept van de Moderne werkplek is misschien nieuw voor jou. In essentie is het een digitale werkomgeving die overal toegang biedt tot je dagelijkse samenwerkingstool en gegevens waardoor het (online) samenwerken makkelijker wordt. De Moderne werkplek is onafhankelijk van locatie en draait op het cloudplatform van Microsoft. Het gaat dus verder dan een fysieke pc of een aantal Microsoft 365 applicaties. Vergeet alleen niet dat de Moderne werkplek niet de enige oplossing om jouw gegevens veilig te houden, het vereist een breder perspectief. Denk hierbij aan bewustwording, aanvullende beveiligingslagen en een goed incidentresponsplan. Het waarborgen van een veilige IT-omgeving blijft een voortdurende inspanning.

Voordelen van een Moderne werkplek

Met de Moderne werkplek kan je bedrijf technologisch gezien stappen maken zonder grote investeringen te hoeven doen, omdat deze af te nemen zijn tegen een vaste prijs per maand. Zo profiteer je van de flexibiliteit om overal te werken, verbeterde productiviteit van medewerkers en teams en krijg je toegang tot geavanceerde hardware, software, beveiligingsoplossingen zonder verrassingen in de prijs.

Wist je dat onze Werkplek Light al beschikbaar is vanaf slechts € 19 per maand? Met Werkplek Light krijg je toegang tot essentiële Office-applicaties via het web, veilige opslag van bestanden en e-mails in de cloud, 1 TB aan cloudopslag met OneDrive, basisbeveiliging, ondersteuning via chat en e-mail, en basismonitoring en beheer.

Waarom de Moderne werkplek jouw volgende stap moet zijn

In een tijd waarin IT-kosten vaak onvoorspelbaar zijn en cyberrisico’s hoog zijn, kan de Moderne werkplek de oplossing zijn voor jouw bedrijf. Het biedt stabiliteit in uitgaven, verhoogt efficiëntie en biedt een solide beveiliging.

Denk je aan de overstap naar een Moderne werkplek? Klout is de expert in het bieden van deze oplossing. Bekijk onze oplossing en producten via: Klout – Moderne Werplek en download ook de bijbehorende whitepaper. Met onze Moderne werkplekoplossing helpen wij bedrijven met een zorgeloze IT-omgeving en grip te krijgen op IT-kosten, we staan voor je klaar!

Vond je dit interessant? Deel dit artikel:
Reinier van den Bosse
Reinier van den Bosse
Hey! 👋 Zullen we in gesprek gaan?