Flexibele werkplekken: de technologie uitgelicht

De overgang naar flexibele werkplekken helpt ons om zowel thuis als op kantoor te werken. Deze verandering kwam door de pandemie in een stroomversnelling, los daarvan is het ook een manier om met de tijd mee te gaan en werknemers meer vrijheid te geven. Het mooie is dat we beter kunnen balanceren tussen werk en ons privéleven. Maar er zijn ook uitdagingen, in deze blog duiken we hier dieper op in vanuit technologisch oogpunt.

Stel je voor, je hebt net koffie gezet en je bent klaar om te starten met werken, maar je internet doet het niet. Of je pc heeft moeite met de nieuwe software van je bedrijf.

In deze blog willen we je helpen met deze uitdagingen. Of je nu een leidinggevende bent die een goede thuiswerkplek voor je team wilt creëren, of een werknemer die thuis efficiënter wil werken, we hebben tips voor je. We gaan het hebben over de technische problemen en oplossingen om flexibel werken makkelijker te maken. We kijken ook hoe Klout je kan helpen om deze overgang makkelijker te maken.

Ben je klaar om meer te leren over deze nieuwe manier van werken en hoe technologie ons kan helpen? Lees dan verder, er is veel te ontdekken!

Basisbehoeften voor een moderne werkplek

Het vooruitzicht van flexibel werken heeft voor velen een grote aantrekkingskracht. Het comfort van je eigen huis, met je favoriete koffie bij de hand, terwijl je jouw werkzaamheden verricht. Maar voordat deze visie werkelijkheid wordt, moeten we enkele praktische aspecten onder de loep nemen. Flexibel werken gaat namelijk niet alleen om comfort en vrijheid, maar ook om het creëren van een omgeving die productiviteit en efficiëntie stimuleert.

We beginnen bij de basis. Een goede stoel en een degelijk bureau zijn geen overbodige luxe, maar een noodzaak. Ze vormen het fundament van een moderne werkplek. Daarnaast is een betrouwbare computer en een stabiele internetverbinding cruciaal. Zonder deze basiselementen kan de droom van flexibel werken al snel omslaan in een nachtmerrie.

Het gaat ook om meer dan alleen fysieke voorzieningen. Een goede balans tussen werk en privé is essentieel. Het is belangrijk om een werkschema te hebben dat aansluit bij je persoonlijke leven, terwijl het ook zorgt voor voldoende productieve uren. Flexibel werken biedt de vrijheid om je eigen schema te bepalen, maar vereist ook discipline om te zorgen dat het werk gedaan wordt.

Nu denk je misschien, “Ik heb een comfortabele stoel en een snelle internetverbinding, dus ik ben klaar om te beginnen, toch?” Wel, dat is een goed begin, maar er is meer nodig om een optimale moderne werkplek te creëren. Zoals het gezegde gaat: “Een goed begin is het halve werk.” Maar vergeet de andere helft niet – het aangaan van technische uitdagingen, het hebben van de juiste tools en het creëren van een omgeving die je helpt om te focussen en efficiënt te werken.

Technische hobbels op de weg

Flexibel werken klinkt aantrekkelijk, maar zoals bij een muziekstuk kunnen er valse noten zijn. Hier zijn het technische problemen die het ritme kunnen verstoren. Een slechte internetverbinding kan je uit een online vergadering gooien of het kan je computer laten vastlopen tijdens een presentatie. Deze technische problemen kunnen de opzet van flexibel werken verminderen.

Het gaat niet alleen om persoonlijke frustraties. Technische problemen kunnen de samenwerking en communicatie binnen teams lastiger maken. Je kunt niet zomaar even een collega iets vragen. We moeten vertrouwen op technologie om contact te houden. Ook zijn er beveiligingsrisico’s bij thuiswerken. Risico’s zoals datalekken en cyberaanvallen. Het veilig houden van bedrijfsgegevens is een taak van zowel werkgevers als werknemers.

Maar er is goed nieuws! Met planning en de juiste tools kunnen we deze technische problemen aanpakken. Er zijn oplossingen die de overgang naar flexibel werken makkelijker kunnen maken en de werkplek kunnen verbeteren. Hieronder geven we je enkele van deze oplossingen en tips om je door de technische kant van flexibel werken te helpen.

Slimme oplossingen voor soepel flexibel werken

We hebben het gehad over de uitdagingen die flexibel werken met zich meebrengt. Nu gaan we over op oplossingen om deze nieuwe manier van werken makkelijker te maken. Hier volgen praktische tips om je moderne werkplek op te zetten en technische problemen te overwinnen.

Betrouwbare technologie

Zorg voor een goede hardware, software en andere mogelijke applicaties. Een stabiele en snelle internetverbinding is een must. Gebruik een beveiligde internet omgeving als je op plekken buiten huis en kantoor werkt. Een virtual Private Network (VPN) kan bijvoorbeeld helpen om gegevens veilig te houden, zeker als je met gevoelige bedrijfsinformatie werkt.

Beter communiceren

Maak gebruik van oplossingen zoals Microsoft Teams voor online vergaderingen en samenwerking. Het is belangrijk om deze tools goed te gebruiken zodat je maximaal profijt haalt uit de mogelijkheden. Wist je trouwens dat je in Microsoft Teams urgente berichten kunt sturen, je taken kunt aanmaken, groepschats kunt maken met collega’s en personen kunt categoriseren door middel van Tags? Lees ook vooral de blogs op klout.nl voor interessante tips en tricks omtrent Microsoft Teams.

Contact houden met collega’s

Regelmatige check-ins en virtuele koffiepauzes houden de teamspirit erin, ook al werkt iedereen op afstand.

Transformeer met Klout

Het creëren van een moderne werkplek is een spannende onderneming die de manier waarop je werkt en communiceert kan transformeren. Klout biedt een scala aan oplossingen die deze overgang vergemakkelijken.

De oplossing voor een moderne werkplek van Klout is gebouwd rond de gedachte van veilig en efficiënt (samen)werken. Het omvat een reeks van Microsoft 365 oplossingen zoals Teams, SharePoint en OneDrive die je helpen de kracht van intranet te ervaren en de communicatie en samenwerking tussen teams te verbeteren. Met SharePoint bouw je bijvoorbeeld een Intranet pagina voor je organisatie, Microsoft Teams biedt een centrale plek voor samenwerking waar teamleden kunnen chatten, vergaderen, bellen en documenten kunnen delen. Voor de momenten dat je onderweg bent of vanuit verschillende locaties werkt, zorgen de mobiele apps en OneDrive ervoor dat je altijd toegang hebt tot je belangrijke bestanden. Dit is cruciaal voor het behoud van de workflow en het zorgen voor een naadloze communicatie, ongeacht waar je bent.

Bovendien kan Klout je helpen met het op maat maken van je werkplek door middel van ontwikkeling & datakoppelingen, waardoor je aangepaste applicaties, API-koppelingen en rapportages kunt creëren die aan je specifieke behoeften voldoen. Het maakt niet uit of je behoefte hebt aan maatwerkapplicaties of aan een naadloze integratie van je huidige systemen, Klout heeft de expertise om je te helpen.

Het beheer van je moderne werkplek wordt ook eenvoudiger gemaakt met de service en beheeroplossingen van Klout. Ondersteuning op maat en zorgeloos beheer van je werkplek zorgen ervoor dat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is – je werk. Met deze oplossingen biedt Klout de tools en de ondersteuning die je nodig hebt om een moderne, flexibele werkplek te creëren die is afgestemd op de behoeften van vandaag. En dit alles terwijl je profiteert van de nieuwste technologieën en innovaties die de moderne werkplek te bieden heeft.

Met Klout naar de moderne werkplek

Klaar om nu de stap te zetten naar vloeiende communicatie met de moderne werkplek? Ontdek de IT-oplossingen die Klout biedt, waaronder een breed scala aan oplossingen en producten die specifiek zijn ontworpen dit te ondersteunen. Met communicatieoplossingen als Microsoft Teams en Outlook, Microsoft Planner voor projectbeheer, SharePoint voor samenwerking en het opstellen van een Intranet voor je bedrijf, en de Microsoft 365 Defender oplossingen voor het tegengaan van bedreigingen en filtering, is het eenvoudiger dan ooit om een werkomgeving te creëren die samenwerking eenvoudig maakt en een hoge beveiligingsstandaard hanteert.

Bovendien maken integraties met het Azure-platform het mogelijk om applicaties samen te laten werken, waardoor je organisatie kostbare tijd en moeite bespaart op repeterende taken zoals bijvoorbeeld het aanmelden maar ook op acties binnen applicaties.

Ontdek de mogelijkheden van de moderne werkplek met Klout en zet vandaag nog de stap naar een flexibele en veilige werkomgeving. Neem nu contact op met Klout en transformeer de manier waarop je werkt.

Vond je dit interessant? Deel dit artikel:
Reinier van den Bosse
Reinier van den Bosse
Hey! 👋 Zullen we in gesprek gaan?