WeTransfer onveilig? Waarom je beter een veiliger alternatief kunt gebruiken

Wil je grote bestanden versturen en overweeg je WeTransfer als optie? Lees dan eerst dit blog en ontdek waarom WeTransfer niet de veiligste keuze is. Gelukkig zijn er veilige alternatieven beschikbaar die je kunt gebruiken om zorgeloos bestanden te delen. Lees verder voor meer informatie.

WeTransfer is een populaire service waarmee je bestanden tot 2 GB gratis kunt versturen zonder dat je daarvoor moet inloggen. Het lijkt een handige oplossing, maar in dit blog bespreken we waarom je beter een veiliger alternatief kunt gebruiken.

Bestanden niet beschermd op WeTransfer

Wanneer je bestanden verstuurt via WeTransfer, upload je deze eerst naar de servers van WeTransfer en stuur je vervolgens de downloadlink per e-mail naar de ontvanger. Het proces van het uploaden van bestanden en het versturen van de link is versleuteld. Dit betekent dat het uploaden van de bestanden veilig is.

Het is alleen wel belangrijk om te weten dat wanneer je bestanden verstuurt via WeTransfer, de ontvanger een onversleutelde e-mail met een link naar het bestand ontvangt. Dit betekent dat kwaadwillenden de e-mail kunnen onderscheppen en toegang kunnen krijgen tot de bestanden die je hebt verstuurd. WeTransfer gebruikt geen end-to-end encryptie, dit betekent dat WeTransfer de bestanden onversleuteld opslaat. Daarnaast heb je als verzender geen invloed op de locatie van de server waarop jouw data staat. Dit kan zorgen voor extra risico’s met betrekking tot de bescherming van je gedeelde bestanden.

Dit maakt WeTransfer een onveilige optie voor het versturen van gevoelige informatie, zoals informatie voor je bedrijfs- of persoonlijke documenten. Het is dan ook erg belangrijk om geen gevoelige bestanden te versturen via WeTransfer. Wees voorzichtig en deel je bestanden op een veilige manier.

“In Nederland worden er jaarlijks meer dan 200 miljoen bestanden online gedeeld.”

✅ Veilig alternatief voor WeTransfer

WeTransfer is niet de enige optie om bestanden te versturen – gelukkig zijn er veilige alternatieven beschikbaar die je betere beveiligingsopties bieden.

Als je op zoek bent naar een opslagsysteem om bestanden te delen, helpt Klout je graag bij het kiezen van de juiste oplossing. We bieden verschillende oplossingen aan, waaronder OneDrive en SharePoint.

Met OneDrive kunnen individuele gebruikers bestanden opslaan, delen en samenwerken in realtime vanuit een centrale locatie, waardoor je eenvoudig bestanden kunt delen met collega’s en klanten zonder zorgen te maken over beveiligingsrisico’s.

SharePoint is een krachtige samenwerkingsoplossing waarmee teams bestanden kunnen delen en hierover kunnen communiceren. SharePoint biedt tal van handige functies, zoals versiebeheer, machtigingenbeheer en toegangscontroles om je bestanden veilig te houden en je team samen te laten werken aan projecten en documenten.

Bij Klout begrijpen we dat de beveiliging van jouw gegevens van het grootste belang is. Daarom bieden wij de beste oplossingen voor veilig bestandsbeheer en het delen van bestanden, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van jouw informatie.

Meer weten over veilig bestanden delen?

Het verkeerd delen van bestanden kan voor de nodige stress en beveiligingsproblemen zorgen. Maar weet je wat? Geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen en geven je een aantal supertips om jouw bestandsbeheer naar een hoger niveau te tillen. Zo kun jij voortaan zorgeloos en veilig je bestanden delen met wie je maar wilt, binnen én buiten de organisatie! Dus waar wacht je nog op? Download de gratis tips.

    Vond je dit interessant? Deel dit artikel:
    Reinier van den Bosse
    Reinier van den Bosse
    Hey! 👋 Zullen we in gesprek gaan?